Meripelastusseura - Salon meripelastajat

Toiminta

Salon Meripelastajat

Salon Meripelastat on perustettu vuonna 1964. Autamme hätään joutuneita veneilijöitä Salon ja Kemiönsaaren lähivesillä. Päivystysalueemme ulottuu etelässä aina Hankoniemeen asti ja lännessä Gullkronan selälle. Meripelastus on puhtaasti vapaaehtoistyötä, eikä pelastusalusten miehistön jäsenille makseta korvausta edes pelastus- ja avunantotehtäviin osallistumisesta.

Salon Meripelastajat on yksi Suomen Meripelastusseuran 59 paikallisyhdistyksestä. Vapaahtoista meripelastustoimintaa koordinoiva Suomen Meripelastusseura on perustettu vuonna 1897, ja sen jäsenyhdistykset auttavat veneilijöitä niin rannikolla kuin sisävesillä aina Hangosta Inariin asti.

Toiminta merellä

Käytössämme on kaksi meripelastusalusta, Pv Draken ja Av Mathildan Marina. Alukset ovat koko veneilykauden toimintavalmiina ja päivystävät asemapaikoillaan pääasiassa Salonjoen tukikohdassa.

Alukset pidetään miehitettyinä ja partioajossa ainakin viikonloppuisin vilkkaimpana veneilysesonkina. Arkisin veneet ovat puhelinpäivystyksessä ja silloinkin noin tunnin lähtövalmiudessa kellon ympäri. Tarkemmat tiedot aluksistamme löydät täältä. Päivystyspuhelimemme numero on 0400 12 14 12.

Osallistumme alueella järjestettäviin merihenkisiin tapahtumiin mahdollisuuksien mukaan, sillä näissä tapahtumissa on oiva tilaisuus tehdä toimintaa tunnetuksi ja esitellä käytössä olevaa kalustoa. Förbyssä järjestettävissä moottorivenekilpailuissa olemme olleet mukana turvaamassa kilpailun turvallisuutta menestyksekkäästi jo useana vuonna.

Koulutus

Koulutamme uusia ja vanhoja aktiivitoimintaan innokkaita jäseniä ympäri vuoden. Avovesikaudella koulutusta järjestetään viikoittain Pv Drakenilla. Koulutukset pyritään pitämään käytännönläheisinä, joten kalvosulkeisia ei tarvitse uusienkaan tulokkaiden pelätä.

Salon Meripelastajien jäset voivat osallistua Suomen Meripelastusseuran järjestämille kursseille, jotka täydentävät yhdistyksen koulutustarjontaa. Koulutusjärjestelmän myötä on mahdollista kouluttautua innostuksen ja oman mielenkiinnon mukaan kansimiehestä aina pelastusaluksen päälliköksi asti.